2021 жылдың 1 қыркүйегінен бастап "Подгорное а. ЖМ" КММ 1-11 сынып оқушылары үшін санитарлық нормалар мен тамақтандыруды ұйымдастыру талаптарына сәйкес ыстық тамақ ұйымдастырылды.
Мектепте асхана бар: отыратын орындары бар зал, пісіру залы және жуу бөлмесі.
Асханада мектепте білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын барлық санитариялық - эпидемиологиялық талаптар орындалады.
Мектеп асханасы қажетті ыдыстармен толық жабдықталған. Оның тазалығына көп көңіл бөлінеді. Жуу және дезинфекциялау санитарлық-гигиеналық режимнің барлық нормаларын сақтай отырып жүргізіледі, ең жақсы дезинфекциялау құралдары пайдаланылады.
Өнімдердің сапасына, оларды сақтау жағдайларына, сондай-ақ судың сапасына көп көңіл бөлінеді. Өндірістік бақылау бағдарламасы жұмыс істейді.
Мектепте балалардың салауатты өмір салты дағдыларын қалыптастыруды, тамақтану режимін сақтауды қамтамасыз ететін іс-шаралар өткізіледі. Тамақтануды ұйымдастыруға ата-ана бақылауы жұмыс істейді.
"Подгорное а. ЖМ" КММ тамақтандыру мектеп базасында және мектеп ас блогы қызметкерлерінің күшімен (аспаз, ас үй қызметкері) жүзеге асырылады.
"Подгорное а. ЖМ" КММ-де қоғамдық тамақтану ұйымдары бөлімшелерінің жұмыс істеуі, білім алушылар мен қызметкерлердің денсаулығы мен денсаулығын сақтау мақсатында олардың жұмысын бақылау үшін қажетті жағдайлар жасалған. Өнімнің сапасын брокерлік комиссия тексереді. Тамақтандыруды ұйымдастыруға әкімшілік-қоғамдық бақылау жүзеге асырылады. Мектептегі мәзір бірден 2 аптаға жасалады. Кезекші әкімші, тамақтану жөніндегі ұйымдастырушы және сынып жетекшілері оқушыларды тамақтандыру кезінде асханаға қатысады. Вирустық инфекцияның таралуын болдырмау мақсатында 2021-2022 оқу жылына арналған оқушылардың тамақтану кестесі әзірленді.
График
влажной уборки и кварцевания, проветривания
школьной столовой
Кварцевания |
Продолжительность время кварцевания |
Влажная уборка |
Время проветривания |
08 00 – 08 30 |
30 мин |
08 00 |
08 30 |
15 30 – 16 00 |
30 мин |
09 50 |
16 00 |
|
|
10 45 |
|
|
|
11 45 |
|
|
|
12 35 |
|